Terug naar overzicht

BLOG : Beginnen bij Centrum West. Interview met Fien Vandenberghe

2 augustus 2021

Dag Fien, je werkt nu sedert begin april bij Centrum West als klantenadviseur. Vertel me eens, hoe bevalt het je ?

Heel goed eigenlijk! In het begin was ik daar wat bang voor, omdat ik helemaal geen bancaire achtergrond heb. Gelukkig had ik al een klein stapje voor op andere starters, doordat ik paar jaar terug vakantiejob heb gedaan bij de CommV. De mensen waarbij ik toen terechtkwam, leken me meteen warme, spontane en behulpzame collega’s, zelfs voor mij als jobstudentje. En dat gevoel is nu alleen maar sterker geworden. In die drie maanden dat ik nu bij Centrum West werk, heb ik al heel wat fijne mensen kunnen ontmoeten, al heb ik natuurlijk nog lang niet iedereen leren kennen.

Je hebt als studierichting Journalistiek gevolgd, had je ooit gedacht om bij de bank te werken?

Nee, echt, nooit. En toen botste ik plots op de vacature bij Centrum West… 😉

Maar dus is het je stage die dan toch de doorslag gegeven heeft?

Absoluut! Doordat ik me toen zo hard geamuseerd had, heb ik niet lang getwijfeld om te solliciteren. En daar ben ik nog elke dag blij om!

Begin april stond je voor de deur van Belfius Izegem. Wat ging er dan door je hoofd?

Het ene doemscenario na het andere, eerlijk waar. Mijn hoofd stond op ontploffen. Ik was zó nerveus. Maar achteraf gezien was die stress helemaal niet nodig, want iedereen was supervriendelijk.

Je hebt ondertussen in verschillende kantoren gewerkt. Merk je een verschil?

Een heel groot verschil, zelfs! Veel hangt natuurlijk af van de grootte van het kantoor waar je in terechtkomt. Zo zijn Izegem en Roeselare heel uitgebreide kantoren, met een hele hoop collega’s met allerlei specialisaties. Het verschil met Oostnieuwkerke, het kantoor waar ik nu werk, is enorm. Daar zijn we maar met drie in totaal, en het werd al snel duidelijk dat de manier van werken helemaal anders is. Dat komt doordat ik plots geen massa specialisten meer achter mij had, waarnaar ik klanten kon doorverwijzen, of aan wie ik vragen kon stellen als ik iets niet wist. Nu moet ik veel meer zelf uitzoeken. Dat leek op voorhand heel beangstigend, maar ik heb de voorbije weken enorm veel geleerd doordat ik niet anders kon dan zelf een oplossing te zoeken.

Je kreeg ondertussen ook je eerste opleidingen. Hoe verliepen die los van het feit dat die met de coronamaatregelen helaas via skype gegeven werden?

De opleidingen die ik tot nu toe heb gevolgd, zijn heel goed verlopen. Vooraf maakte ik me daar wel wat zorgen over, aangezien ik helemaal geen bancaire achtergrond heb. Het was dan ook heel fijn om te merken dat ik verre van de enige persoon in die opleidingen was die eigenlijk van nul moest beginnen. Het werd ook snel duidelijk dat de Belfius-opleidingen daaraan aangepast zijn. Zo moet je eerst de leerstof zelf verwerken, en wordt die tijdens een klassikale opleiding via Skype verder uitgelegd en praktisch toegepast. Daarnaast leer je heel veel bij door mee te volgen met collega’s en uiteraard ook door zelf in het werkveld te staan.

Hoe zie je jezelf verder evolueren?

De voorbije maanden heb ik al enorm veel bijgeleerd. Zo is het ook duidelijk geworden dat er altijd doorgroeimogelijkheiden zijn bij Centrum West. Wat de toekomst voor mij persoonlijk inhoudt, is voorlopig nog een groot mysterie. Momenteel wil ik me focussen op m’n job als klantenadviseur. Ik zal dan automatisch wel merken wat ik het interessantst vind en waar ik me verder in wil verdiepen. Er zijn namelijk verschillende domeinen binnen Belfius die ik nog moet ontdekken. Denk maar aan beleggingen, verzekeringen, kredieten, business… Tijd zal uitwijzen waar ik me op wil focussen.

Waar kijk je het meest naar uit?

Heel eerlijk? Het eerste personeelsfeest! De collega’s vertellen daar zó enthousiast over, dat ik bijna niet anders kan dan enorm verlangen 😉

Tot slot, mag ik je feliciteren met je heel goeie punten voor de opleidingen en je inzet in deze eerste maanden?

Bedankt, en tot op het volgende personeelsfeest, hé! 😊